Wij bieden verschillende bieren aan in onze wisseltap. Wees er snel bij want deze veranderen regelmatig!

Winter en Kerstbieren

N'Ice Chouffe

N'Ice Chouffe

"Wanneer de kleine diertjes van de Vallei der Feeën hun winterslaap aanvatten, trekken de kabouters van Achouffe zich graag terug in hun hutje. In het zachte licht van het haardvuur brengen ze lange avonden door met verhalen over de mooiste Ardeense legendes, onder het genot van een heerlijke N’ICE CHOUFFE. Dankzij de combinatie van zachtheid en kracht, met kruidige toetsen van tijm en curaçao, verwarmt dit bruine bier tegelijkertijd het hart en de sfeer. Zelfs de strengste winters zijn zo altijd plezant." 33cl - 10°

Winterkoninkske

Winterkoninkske

Dit bier is hét ideale bier om een koude en kille winteravond gezellig te maken. De ingrediënten zijn: zeven moutsoorten (waaronder havermout), twee Belgische hopsoorten, brouwwater en gist. Ons winterbiertje is een donker en hartverwarmend bier met een volle zuivere, licht zoetige smaak en een lange, zachte bittere afdronk. Het alcoholgehalte van dit zware bier: 8,3 % vol.alc.

Gouden Carolus Christmas

Gouden Carolus Christmas

Het bier typeert zich als een sterk, karaktervol donkerbruin bier met 10,5% alc.vol. Dit bier wordt reeds in augustus gebrouwen en rust daarna enkele maanden om tot een optimaal smaakevenwicht te komen. Het toevoegen van 6 uitzonderlijke kruiden en het gebruik van 3 soorten hop maken van dit kerstbier een klasse apart, een bier van wereldniveau.

Bush De Noel

Bush De Noel

Bush de Noël werd voor het eerst gebrouwen in 1991 om in te spelen op de vraag van de consumenten naar een gezellig biertje voor de eindejaarsfeesten. Bush de Noël is een gefilterd bier van hoge gisting, uitsluitend gemaakt op basis van mout, hop, kandijsuiker en water, met een alcoholpercentage van 12%. Omdat er veel karamelmout gebruikt wordt, krijgt dit bier een koperrode kleur en een uitzonderlijk volle smaak. De zorgvuldige dosering van de hop geeft Bush de Noël een consistente en fruitige smaak en een subtiel hoparoma. Bush de Noël wordt in beperkte hoeveelheden gebrouwen en mag op geen enkel nieuwjaarsfeestje ontbreken.

Goliath Winter

Goliath Winter

Goliath Winter is een amberkleurig winterbier met hergisting in de fles. Het is een typisch, hartverwarmend winterbier. Het heeft een volle moutige smaak met toetsen van karamel en hop, en een ronde, evenwichtige droge afdronk. Brasserie des Legendes stelt dat ze het enige bier in ons land maakt dat voor de volle honderd procent op één domein gebrouwen wordt: van de grond tot in de mond. Bier van de maand December.

Adriaen Brouwer Winter Wood 2018

Adriaen Brouwer Winter Wood 2018

Warme, houtachtige geur door het gebruik van de eikenhouten whisky-vaten, gevolgd door een zoete zweem van gedroogd fruit en karamel. Smaak: Smaken van karamel en droog fruit harmoniseren perfect met de zachte, fluwelige afdronk van het whisky-hout.

Cherry Chouffe

Cherry Chouffe

De nieuwe Cherry Chouffe is een fruitbier vol verrassingen. Beeld u maar eens in: een lekker verfrissende Mc Chouffe als basis en dit vervolgens aangevuld met overheerlijk fruit! Het aroma zit boordevol krieken, maar ook toetsen van aardbei, marsepein en zoete port komen gezwind aangewaaid. Ook in de licht zoete smaak vinden we het rode fruit terug, samen met ietwat amandel en een subtiele kruidigheid. Eindigen doen we met een verwarmende nasmaak met een lichte bitterheid"

Wisselende bieren van de fles

Tank 7

Tank 7

Beschrijving: Amerikaanse saison, sterk blond bier (12 EBC) van hoge gisting, met nagisting in de fles, ongefilterd. Ingrediënten: Gerstemout (Pale), tarwemout, cornflakes, (Amerikaanse) hop (Magnum, Bravo & Amarillo), (Belgische) gist, water. Geproefd: Uitgesproken geur van verse hopbloemen. Hopbitter (38 IBU) en citrusfris van smaak, met een kleine pompelmoeszeste toets, zeer zacht wrang bitter, subtiel gepeperd en droog in de nasmaak. Weetje: De naam verwijst naar gistvat nr 7 waarin dit bier – en alleen dit bier, zo blijkt – helemaal tot z’n recht komt. Gistvat nr 7 was zo’n beetje “het zwarte schaap” van de brouwerij, waarin niets leek te lukken, tot de brouwers begonnen experimenteren met Belgische gisten en … deze Tank 7 er als resultaat uit kwam. In januari 2014 werd het Belgische Duvel Moortgat eigenaar van de Boulevard Brewing Company.

Baskwadder Dubbel

Baskwadder Dubbel

Baskwadder Dubbel is een Donker, roodbruin bier. De smaak is kruidig en complex met een evenwichtige bitterheid op het eind. Een toets van stout is terug te vinden zowel in de geur als in de smaak. Baskwadder Dubbel bevat verschillende hopsoorten: Target, Styrian Goldings en Hallertau. Baskwadder dubbel is hergist op fles. Hierdoor evolueert de smaak en zal nog wat zachter worden door even te laten liggen. Bevat 6.8% alcohol.

Baskwadder Tripel

Baskwadder Tripel

Baskwadder Tripel is een blond licht-amber bier. De smaak is evenwichtig en volmondig met een bittere afdronk. Baskwadder Tripel bevat verschillende hopsoorten: Target, Fuggles en Hallertau die zorgen voor een evenwichtige doch kruidige bitterheid. Door deze bitterheid en het hogere alcoholgehalte is het een bier om rustig van te genieten. Baskwadder Tripel is hergist op fles. Hierdoor evolueert de smaak. Bevat 7.8% alcohol.

Poker Face

Poker Face

Brouwerij Het Nest Poker Face is een heerlijk witbier wat is gebrouwen volgens een oude Belgische traditie van tarwebieren, door de Amerikaanse hopvariëteiten in combinatie met een vleugje koriander en curaçao geven het bier een aangename fruitigheid met een licht bittere en verfrissende toets. Curaçao(schil) is de gedroogde schil van zure sinaasappel (Citrus aurantium) of pomerans, een wilde variant van de sinaasappel.

Augustijn Grand Cru

Augustijn Grand Cru

Kleur: strogeel met witte schuimkraag Alcoholvolume: 9,0% – 18,5° Plato Aroma: fruitig en kruidig hoppig Smaak: zeer vol mondgevoel met toetsen van mout Afdronk: droog en bitter

Wisselende bieren van't vat

Brigand Winter

Brigand Winter

Winter Brigand van Brouwerij Bierkasteel is een stevig winterbier. Het bier is donkerblond van kleur en heeft een stevige, mond vullende smaak. In de smaken een licht bittertje en een zachte hoppigheid. Blond en Krachtig van 9%. Wordt verwacht aan den tap van de Crawaett.

Le Fort Tripel

Le Fort Tripel

Tripel LeFort is een goudblond bier van 8,8% dat zich onderscheidt door zijn frisheid, fruitig aroma en een mooie zachte en volle smaak. De hoge gist die voor dit bier gebruikt wordt resulteert in een bier met een vanille- kruidnagelaroma en tegelijk een fruitige smaak van bananen en rode appels. Aangename toetsen van citrus, limoen en rozen maken het bier evenwichtig en tegelijk complex. Een bier met body … de volle smaak en de alcohol geven je een warm gevoel dat heel zacht wegvloeit. Tripel LeFort valt onmiddellijk in de smaak bij bierkenners. Enkele maanden na de lancering wint Tripel LeFort de prijs voor beste Tripel op de European Beer Star Award te Nürnberg.

Tongerlo Christmas

Tongerlo Christmas

Tongerlo Christmas is het kerstbier van de gelijknamige abdij. Onder de opvallende, romige schuimkraag schuilt een amberkleurig bier met een kruidige en fruitige smaak, aangevuld met een complex aroma van nobele hop. Authentiek abdijbier De eeuwenoude traditie van de Norbertijnen van Tongerlo leeft verder in dit officieel erkend Belgisch abdijbier. Tongerlo Christmas is een speciaal brouwsel dat uitsluitend in de winterperiode beschikbaar is. Nu uitzonderlijk van't vat en met extra kaasje

Schuppenboer Tripel Grand Cru

Schuppenboer Tripel Grand Cru

Schuppenboer Grand Cru van Brouwerij Het Nest is een stevige Tripel-Grand Cru met 10% alcohol. “Van het bier zijn in totaal maar 20 vaten van 18 liter gebrouwen”, vertelt Bart Cuypers van brouwerij Het Nest. “Liefhebbers kunnen het nu exclusief proeven van den tap in De Crawaett.” Dit bier heeft kunnen genieten van een extra rijping op whisky vaten. Deze rijping heeft geresulteerd in een subtiele whiskytoets, ongelooflijk lekker. Momenteel van't vat "Brouwerij Het Nest in de Kijker.

Gulden Draak

Gulden Draak

Brouwerij Van Steenberge presenteert dit donker caramelkleurig bier van den tap. Aramo's van gebrande mout en koffie. Zeer vol mondgevoel met toetsen van chocolade, caramel en alchohol. Zeer lange bitterzoet afdronk. Uitstekend degustatiebier. Wordt verwacht aan den tap !!

Mystic Kriekenbier

Mystic Kriekenbier

Pluk de dag met een apart fruitbier, Mystic Krieken. Zo verfrissend en lekker geurend, met de volle smaak van zomerse krieken in combinatie met witbier. Mystic laat jou het jaar door genieten van krieken. Met 25% kriekensap. Proef zeker On The Rockx !!!!

Archief van't vat en de fles

Geile Bok

Geile Bok

Donker bier met en alcoholvolume van 6,6% , tinten van gebrande mout , licht geroosterde cacao , een milde kruidigheid en volle afdronk

Four Aces Session Ipa

Four Aces Session Ipa

Nieuwste Ipa telg van Het Nest, met zijn 3.5% toch een volmondig bier. Rijke bitterheid van 80 EBU. Ideale dorstlesser. Gepasseerd van't vat tijdens " Brouwerij in de kijker Het Nest "

Dikke Jan Bruin

Dikke Jan Bruin

Dikke Jan Bruin is een bruin/zwart bier van het type Porter of Stout maar dan in een minder scherpe maar tevens zeer smaakvolle versie. Dit soort bier vindt zijn oorsprong in de vroege jaren 1700 aan de havens van Londen. De ‘dragers’ of ‘porters’ dronken dit bruine bier soms met mate maar veelal ook niet. Het bier is gemaakt van zuivere gerstmout waarvan een gedeelte gebrande mout samen met een vleugje tarwemout en een maïsvlok. Dit geeft zowel de kleur als de typerende smaak aan het bier. De vijf verschillende moutvarianten en een drietal hopsoorten geven dit bier, gebrouwen in een échte artisanale brouwerij uit Vleteren, een uniek karakter.

Kasteelbier Barista

Kasteelbier Barista

Bier en koffie, twee werelden, voortaan verenigd in de Barista. De aroma’s en de smaak van karamel, cacao en geroosterde mout sluiten naadloos aan met het ‘zwarte goud’ en chocolade. Het bier bouwt een bruggetje naar de wereld van de warme drank, met de verwarmende alcohol in de afdronk. Voor genieters. 11% ABV | 12°C

Four Aces Madness

Four Aces Madness

Vers van de brouwinstallatie kunnen we deze jongste telg van Het Nest reeds voorstellen van't vat @ Crawaett. In samenwerking met brouwerij Mad Brewing uit Madrid, Spanje werd de Four Aces Madness gebrouwen. Het resultaat...? De gekende Schuppenboer van 8° met een toevoeging van zomers seizoenfruit. Dit geeft een fris vleugje ananas met een volle smaak en een fijne bitterheid in de afdronk. Spanje in je glas ! Gepasseerd van't vat tijdens " Brouwerij in de kijker Het Nest "

Louis PP

Louis PP

Louis PP heeft een volle schuimkraag in het glas en is amberkleurig. De smaakbeleving onderscheidt zich door een licht zoete toets (steenfruit) in de attack en een complexe, bittere afdronk die lang aan het gehemelte plakt. Louis PP wordt ambachtelijk in kleine volumes gebrouwen op basis van twee moutsoorten, twee hopsoorten en twee kruidingen. Koriander en pompoenpitten.

Herfstcrawaett

Herfstcrawaett

Degusteer deze nazomerse lichtbruine vant't vat. Fijn licht zoeterig herfstbier. Hogegistingsbier met mooie romige schuimkraag. Ideaal opwarmer voor de volgende hersftavonden. 33cl - 6.8°

Baptist Blond

Baptist Blond

Helder bier van hoge gisting Baptist is een licht bitter volmondig bier met zachte afdronk. Baptist is gebrouwen ter gelegenheid van de opening van Bar Baptist in brouwerij Van Steenberge en tevens een eerbetoon aan Jan Baptist de Bruyne, stichter van de brouwerij in 1784. Veel inhoud en smaak ondanks het lager alcoholgehalte van 5,0°

Schuppenboer Tripel Dry Hopped

Schuppenboer Tripel Dry Hopped

Schuppenboer Dry Hopped Schuppenboer Dry Hopped waarbij het basisrecept is schuppenboer Tripel. Tijdens het lageren is er hop toegevoegd (Nelson Sauvin ) voor meer aroma en fris bittere smaak. De dry hopping geeft het bier dat extra beetje pit en karakter.

Pretty P'Ipa

Pretty P'Ipa

Laat je verleiden door Pretty P.ipa. Aanschouw haar blanke hals en hoogblonde lokken. Ontdek haar sprankelende persoonlijkheid. Zelfs met een bescheiden alcoholgehalte van 4,5 % komt ze verrassend smaakvol uit de hoek. Nooit eerder was liefde zo hoppy. Schenk haar (met) aandacht? Join the Legacy. Wordt verwacht aan de kraan van De Crawaett.

Schuppenboer Dry Hopped

Schuppenboer Dry Hopped

Schuppenboer Dry Hopped waarbij het basisrecept is schuppenboer Tripel. Tijdens het lageren is er hop toegevoegd (Nelson Sauvin ) voor meer aroma en fris bittere smaak. De dry hopping geeft het bier dat extra beetje pit en karakter. Wordt verwacht aan de kraan van't vat. "Brouwerij Het Nest in de kijker"

Kasteelbier Donker

Kasteelbier Donker

Kasteel Donker behoort tot de familie van de Belgische ‘quadrupels’. Dit zijn sterke, zoete tot bittere donkerbruine bieren waarin de mout de boventoon aangeeft. Het is een volmondig, moutig bier met toetsen van karamel, koffie en chocolade afkomstig van de gebrande mout. Opvallend is de zoete aanzet. Bij degustatie blijkt dit bier verrassend complex. 11% 33cl -25cl - 12cl “Eentje om van te genieten en de dag met een goed gevoel mee af te ronden.” Xavier Van Honsebrouck

Zomer Crawaett

Zomer Crawaett

Stevig blond bier om onze zomer in te zetten. Flink gehopt en moutzoet !! Schol op't terras maar pas't op voor de 9° alchohol.

Caractére Rouge by Rodenbach

Caractére Rouge by Rodenbach

Dit exclusieve bier ontstaat door een 6-maand durende gistende maceratie van krieken, frambozen en veenbessen op bier dat zelf al een rijping van 2 jaar heeft ondergaan op eiken foeders. Het resultaat is een uitzonderlijke Rodenbach met een alcoholvolume van 7%. Caractère Rouge is vineus met een zeer complexe, fruitige neus van framboos en kriek in combinatie met toetsen van hout en karamel. De ondertoon bevat het aroma van viooltjes, leder en lichte tabak. Zijn smaak is eerder zuur, maar van een bijzondere puurheid. Met zijn lange, zuivere afdronk en zijn unieke combinatie van delicaatheid en kracht doet Caractère Rouge denken aan een frisse Bourgogne wijn.

Gildenbier

Gildenbier

Lille Kermis en dan tappen we Gildenbier van't vat. Erkend Steekproduct van Vlaams Brabant. Bruin licht zoet bier getapt in de gekende typisch seidelglas of bierpul.

Maneblusser

Maneblusser

Brouwerij Het Anker besloot voor de Mechelaars een vlot drinkbaar stadsbier te brouwen, dat toch voldoende pit in zich heeft om met volle teugen van te genieten. Er werd gekozen voor de Maneblusser: een blond bier van 5,8% alc. vol. met een licht citrus aroma en een fijne afdronk, gebrouwen volgens de traditionele methode van hoge gisting.

Kotmadam

Kotmadam

De Kotmadam is een blond bier met zes procent alcohol. Het is goed te drinken, is heel dorstlessend en past perfect bij de hedendaagse consument. Den blok ligt achter ons, Lille Kermis en de zomer voor de deur dat vieren we met Kotmadam van't vat in de Crawaett !!!

Liefmans Goudenband

Liefmans Goudenband

Liefmans Goudenband is een provisiebier, en net als wijn wordt het alleen maar beter met de jaren. Je ruikt meteen de heerlijke geuren van karamel, appel, rabarber, kersen en mout. In de mond proef je appel en kersen, gecombineerd met houttoetsen. De afdronk smaakt naar noten en gedroogde rozijnen. De lichtzure smaak en de gegrilde bittere elementen maken van het bier een perfecte match voor blauwe kazen. Knap!

Timmermans Faro

Timmermans Faro

Het lichte Faro-bier bevestigt zijn reputatie van zacht bier dankzij een basis van Lambic, aangelengd met water en kandijsuiker. Die kandijsuiker heeft het overwicht in de mond, voor een algemene smaak die niet sterker wordt aan het gehemelte maar zijn dorstlessende rol met glans vervult.

Belfort 8

Belfort 8

Belfort® 8° is een blond bier van hoge gisting, gebrouwen met 100% Belgische hop. Vier verschillende hoppen geven Belfort® 8° zijn unieke florale aroma’s en zijn zachte, bittere afdronk "Zeer geslaagd bier!" Sofie Vanrafelghem - Master Beer Sommelier

Martin's IPA

Martin's IPA

India Pale Ale ontstond toen de Britse schepen de grote oceanen doorkruisten op weg naar hun afgelegen kolonies. Om hun geliefde bier beter te kunnen bewaren voegden de Engelse brouwers extra hop toe. De Britse brouwer John Martin eerde bij zijn aankomst in Antwerpen in 1909 dit bier met de unieke dry hopping techniek. Door toevoeging van hopbloemen aan het einde van de gisting krijgt het zo een fruitig aroma en een gebalanceerde bittere smaak. Martin’s IPA, de perfecte combinatie van Brits karakter en Belgische brouwexpertise. Geur: Rijpe oranje vruchten, aangevuld met de kruidigheid van de hop en een hint van witte bloemen. Smaak: Vol mondgevoel door het uitgesproken hopkarakter. Een krachtige bitterheid vanaf het begin, droge licht gepeperde afdronk.